Skip to content

Aanleiding en ervaringen pilot “Vrij voetbal” – voetbalplezier voor hoogsensitieve kinderen van 8 t/m 14 jaar”

In deze presentatie deel ik de aanleiding en ervaringen van de pilot “Vrij voetbal” – voetbalplezier voor hoogsensitieve kinderen van 8 t/m 14 jaar” die ik heb georganiseerd op 22 en 29 mei 2024.

Een tipje van de sluier:
In mijn nabije omgeving zie ik meerdere hoogsensitieve kinderen die echt ervan houden om te voetballen, maar geen lid zijn van een vereniging. Omdat vanwege hun hoogsensitiviteit het reguliere jeugdvoetbalsysteem niet helemaal past. Een seizoen lang 3x per week op het veld staan, jezelf “bloot geven” in de kleedkamer, het competitieve, enz. Er kunnen verschillende redenen zijn.

Voor volwassenen bestaan er alternatieven voor het reguliere 11 tegen 11 voetbal, zoals 7×7, alleen trainen, walking football, enz. Maar als kind neem je zwart wit gezegd “het hele pakket van jeugdvoetbal” af. Óf niet, maar dan kun je niet voetballen, behalve op een schoolplein, een veld in de buurt, enz. Maar niet echt als sport.

D.m.v. de pilot heb ik interesse gepeild in een alternatief voor het reguliere jeugdvoetbalsysteem voor hoogsensitieve kinderen van 8 t/m 14 jaar die willen voetballen met plezier, zonder verplichtingen.

Meld je aan voor dit webinar door een mailtje te sturen naar hanreimert@hotmail.com. Je ontvangt dan de link naar de Skype sessie.

Datum

12 juni 2024
Verlopen!

Tijd

19:30 - 20:30
Online

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Han Reimert
Email
hanreimert@hotmail.com
QR code