Skip to content

Coaching sessie met paarden voor Hsp’ers!

Voor hoog sensitieve mensen hebben wij een speciale training ontwikkeld om het lichaamsbewustzijn te verhogen met behulp van de paardenkudde.

Paarden zijn enorm sensitieve dieren (Hsp’ers zijn net paarden :-)). Ze nemen elk detail in de omgeving waar. Wij zien dagelijks dat de verbinding tussen paarden en Hsp’ers heel bijzonder is. De paarden leren hoog gevoelige mensen terug te komen bij zichzelf.  Om weer te voelen wat jij wilt en hoe jij het wilt. Het paard spiegelt namelijk precies of je in je eigen kracht zit of in je valkuil stapt. Paarden voelen haarfijn aan of je te veel met de buitenwereld bezig bent (denk eens aan rejection sensitivity) of dat je in verbinding bent met jezelf. Veel HSP-ers hebben al een hele zoektocht achter de rug als ze kennis maken met deze verhelderende en vriendelijke methode.

COACHING MET PAARDEN

Tijdens een sessie coachen met paarden gaan we samen aan de slag met het paard als co-coach in de paardenbak. Met behulp van verschillende oefeningen  met het paard krijg je (steeds meer) inzicht in jouw persoonlijke ontwikkelstuk. Het paard helpt je om jezelf een stuk beter (bewuster) te leren kennen. Met dat inzicht kun je meer regie voeren over je eigen leven of omgaan met situaties waarbij denken en voelen met elkaar in balans wordt gebracht.

NATUUR VAN HET PAARD

Tijdens de sessie wordt een beroep gedaan op de natuur van het paard. Paarden zijn prooidieren en daarom vluchtdieren. Ze leven in een kudde en hebben een overlevingsstrategie. Binnen de kudde zijn paarden op elkaar afgestemd. Hierbij gaat het om rangorde (leiderschap) en gezondheid om de overleving te waarborgen. Beweging, kuddeleden en voedsel zijn voor het paard belangrijke factoren. Leiderschap en vertrouwen spelen een belangrijke rol in het (over) leven van paarden.

Het is goed om te weten dat kennis van paarden niet nodig is voor een coaching sessie met paarden, dat geldt ook voor angst voor paarden. Dit hoeft geen belemmering te zijn.

Enkele voorbeelden van thema’s waaraan gewerkt kan worden:

zelfinzicht vergroten

vergroten van zelfvertrouwen

focus houden en richting geven

effectief en doelgericht communiceren

(Leiding) geven of ontvangen,

loslaten

inlevingsvermogen

creativiteit tonen bij het oplossen van problemen

Durf jij de uitdaging aan?

 Inzicht van een deelnemer;

Toen ik begon voelde ik me erg druk (overprikkeld)

Door de positieve ervaring met de paarden heb ik weer inzicht gekregen

Waardoor ik kon loslaten en dat geeft me nieuwe energie

Ik heb weer volledig beeld en ben zichtbaar geworden, voor mezelf en anderen.

 

 

Datum

13 juni 2022
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00

Kosten

€140,00

Locatie

Liemburg Voorwaarts in Ontwikkeling (voorheen Liemburg Paard & Kracht)
Carstenswijk 132a
Website
https://voorwaartsinontwikkeling.nl/
Categorie

Organisator

Marike Liemburg
Telefoon
0610649602
Email
info@voorwaartsinontwikkeling.nl
Website
http://www.voorwaartsinontwikkeling.nl
QR code