Skip to content

Facebookgroep “Sensitief Ontwikkelen” (gratis)

Herken je dat je zowel overprikkeld als onderprikkeld kunt raken? Vind je het lastig om met je sensitiviteit om te gaan en de keuzes te maken die je helpen om goed voor je balans te zorgen?

Als je hooggevoelig en/of hoogbegaafd bent, heb je een gevoeliger centraal zenuwstelsel waardoor prikkels meer en sterker bij je binnenkomen. Bovendien verwerk je deze prikkels op een diepgaandere manier. Er worden meer hersendelen betrokken bij de verwerking van informatie. Dat brengt mooie eigenschappen met zich mee, zoals creativiteit, out-of -the-box denken, een intense beleving, groot inlevingsvermogen en een sterk rechtvaardigheidsgevoel. Het maakt echter ook dat prikkels die je oppakt sneller kunnen gaan stapelen en voor overprikkeling zorgen, waardoor je merkt dat je spanning stijgt.

Anderzijds heb je uitdaging nodig en kun je te maken krijgen met onderprikkeling als je te weinig prikkels of niet de goede prikkels te verwerken krijgt, ook dat kan je spanning geven. Ben je langere tijd overprikkeld of onderprikkeld of heb je met allebei tegelijktijdig te maken, dan zal je belastbaarheid zakken en merk je dat je steeds meer uit balans kunt raken.

De balans vinden tussen activiteit en rust is één van de thema’s waar je tegenaan kunt lopen als sensitief persoon. Daarnaast kan het zijn dat je moeite hebt om met je emoties en gedachten om te gaan, hoe je je grenzen herkent en aangeeft aan anderen, hoe je zorgt dat je meer in contact met jezelf blijft en je niet geneigd bent je steeds aan te passen aan anderen.

De Facebook groep “Sensitief Ontwikkelen” is specifiek voor volwassenen die zich herkennen in hooggevoeligheid en/of hoogbegaafdheid.  In de “Week van de HSP” deel ik iedere dag een post gericht op het herkennen, erkennen en omgaan met je sensitiviteit. Daarbij komen verschillende onderwerpen aan bod. Heb je zelf vragen of heb je een onderwerp waarover je wilt sparren met betrekking tot sensitiviteit, ook dat kan in deze groep gedeeld worden.

Meld je nu aan voor de Facebook groep!
Wil jij ontdekken wat jouw sensitiviteit voor je betekent en met zich meebrengt? Wordt dan lid van de Facebook groep “Sensitief Ontwikkelen”, waarin ik tips, oefeningen en ervaringen met je deel om voor je balans te zorgen en waar je kunt sparren met gelijkgestemden. Je kan je nu aanmelden via https://www.facebook.com/groups/sensitiefontwikkelen

Wie ben ik?

Ik ben Miranda op den Brouw. Al op jonge leeftijd merkte ik dat ik anders reageerde in verschillende situaties dan de mensen om mij heen. Ik was gevoeliger en voelde weinig aansluiting met leeftijdgenoten. Begin 2002, rond mijn 1e burn-out ontdekte ik dat ik hooggevoelig ben. Hierdoor besefte ik dat een te veel aan prikkels mij uit balans gebracht had.

Achteraf gezien, ben ik na mijn burn-out in een bore-out terecht gekomen, waardoor ik niet herstelde. Pas toen ik er voor had gekozen om een nieuwe richting in te slaan te gaan en te gaan studeren, kwam ik er bovenop.  In 2016 liep ik opnieuw vast en zo ontdekte ik dat ik ook hoogbegaafd ben en ik uitdaging nodig heb om voor mijn balans te zorgen.

In mijn werk als muziektherapeut ben ik me vanaf dat moment gaan specialiseren in hooggevoeligheid en hoogbegaafdheid. Vanuit mijn praktijk “De GrondToon” in Nijmegen begeleid ik hooggevoelige en hoogbegaafde volwassenen in het herkennen, erkennen en omgaan met hun sensitiviteit en het bewust zorgen voor balans.  Hiervoor bied ik zowel individuele vaktherapie als het traject UWV Werkfit Maken (via Hooggevoelig heel gewoon).

Sinds 2018 ben ik trainer bij Hooggevoelig heel gewoon. Ik ben betrokken bij de opleiding tot Hooggevoeligheidsdeskundige en geef de module HSP & Psychopathologie.

 

Datum

14 juni 2021
Verlopen!

Tijd

Hele week
08:00 - 23:55

Locatie

Online
Meld je aan voor de groep
QR code