Skip to content

Hoogsensitief & Prikkelgevoelig

Als je kind hoogsensitief is, heeft het kind te maken met een gevoelig(er) zenuwstelsel. Ze pikken veel dingen op uit de omgeving. Dit kan spanning en een gevoel van onveiligheid geven. Samen met hun ,wetenschappelijk onderzocht, verlaagd lichaamsbewustzijn kunnen ze hierdoor moeilijker onderscheiden wat van hen zelf is of de ander. Ze spreken de taal van hun lichaam niet en niet de taal van het lichaam van de ander.
Dit geeft meer kans op spanning tot overprikkeling tot stress.

Overprikkeling/onderprikkeling kan een kind op verschillende manieren laten zien, horen, maar kun je ook (leren) herkennen aan beweging en houding. Spanning proberen ze te compenseren met behulp van verandering van lichaamsdelen. Deze verandering is onbewust en dus niet hun eigen keuze! Het kost juist meer energie in plaats van dat het ze helpt ‘de stress’ te verlagen.

De training is voor ouder(s) van kinderen van 2 t/m 12 jaar. Op deze dag ontdek je welk type prikkelgevoelig kind jij hebt, wat je kind nodig heeft voor een goede sensorische (zintuiglijke) informatieverwerking en hoe je je kind kunt leren omgaan met spanning, overprikkeling en/of stress.

In de training leer je wat jij kunt doen om het bewustzijn voor hun lichaam te vergroten met behulp van aanraking, massage, opbouw lichaamsbewustzijn volgens de neuromotorische ontwikkeling. Lichaamsbewustzijn is belangrijk, want hiermee zijn ze beter in staat signalen uit de omgeving op te vangen.

Ook leer je ze omgaan met angstige momenten, met beter aangeven wat ze nodig zijn om spanning voor de toekomst te verminderen.