Skip to content

Hsp en creatief talent

Bij creatief bezig zijn, denken veel mensen aan tekenen, schilderen of beeldhouwen. Echter is creativiteit veel meer dan dat! Denk bijvoorbeeld ook eens aan: creatief denken en oplossingsgericht te werk gaan. Zo belangrijk in de tijd waarin wij nu leven 🙌 Creativiteit is iets creëren, op welk vlak dan ook.

En wist je dag ‘creëren’ iets is waar hooggevoelige mensen erg goed in zijn. Ja echt waar! Ze komen met ideeën, waar anderen nog nooit over hebben nagedacht. Ze zien oplossingen, die anderen nooit zouden zien. Ze denken (veel en) diepgaand, waardoor ze tot de mooiste innovaties kunnen komen. Dit komt mede omdat hun rechterhersenhelft zo actief is. Bijzonder toch!?

Toch voelen veel hooggevoelige mensen zich op creatief vlak zelf nog geen expert. Teveel ideeën in hun hoofd? Maar geen plan om in actie te komen. En als ze een goed idee hebben, dan zien ze vaak meteen weer beren op de weg.

Het vele nadenken kan hsp-ers nog wel eens in de weg zitten. En daarnaast maken ze zich vaak ook nog eens zorgen over wat anderen van ze vinden. Lastig soms hé!? Is bovenstaand verhaal herkenbaar voor jou? En wist je dat aanpassingsgedrag veel gevolgen kan hebben voor jouw creativiteit?

Wanneer je teveel rekening houdt met de mensen om je heen, kan creativiteit niet stromen. Ook onzekerheid en bang zijn om fouten te maken kunnen jouw creativiteit in de weg zitten. De ergste vijand van creativiteit is namelijk: twijfelen aan jezelf. Maar wat is dat soms lastig.

Wil jij weten hoe jij jouw creativiteit als hsp-er (weer) kan laten stromen? Wil jij jouw creatieve talent weer in actie zetten?

Geef je op voor de workshop ‘Creatief talent’ van Talentlicht om samen te ontdekken en te creëren.

Datum

15 juni 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

€19,00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Online via Teams
Categorie
Meer Lezen
QR code