Skip to content

HSP en overgang

Hoe blijf ik bij mezelf in contact met de ander? Als hoog sensitief persoon zal je dit herkennen en weten hoe lastig dit kan zijn. De beweging naar de ander toe is er eerder dan de beweging naar jezelf. En juist in de periode van de overgang gaat dit sterker wringen, want je lichaam vraagt voortdurend je aandacht door allerlei klachten, zoals opvliegers, nachtzweten, hartkloppingen, gewrichtsklachten, hoofdpijn.
Als hoog sensitief persoon ben je al gevoeliger voor prikkels en verwerk je deze diepgaand. Je ervaart alles intenser. Dat betekent ook dat je meer tijd nodig hebt om prikkels te verwerken. Je hebt meer tijd nodig voor herstel.
Wanneer je hieraan voorbij gaat, loop je kans dat je lichaam nog harder gaat roepen, met als onderliggende boodschap: zorg meer voor jezelf!
Maar daar heb je juist zo’n moeite mee. Je vindt het heel lastig om op tijd je grenzen te voelen. Makkelijker is het om gewoon door te gaan. Je hebt het te druk om er stil bij te staan. Of je voelt weerstand.

In deze workshop krijg je handreikingen hoe je op tijd stil kunt leren staan bij wat je voelt en daar aandacht aan te schenken. Zodat je op tijd bij kan sturen en onnodig energieverlies voorkomt. Je leert bewust te kiezen voor hersteltijd.
De oefeningen leren je om terug te komen ’op eigen adem’, en hoe je dit kunt behouden in contact met de ander.

Aanmelden gaat via: helenderoos@gmail.com.

Datum

14 juni 2022
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Locatie

Online
Categorie

Organisator

Helen de Roos, Energie-en-Veerkracht
Telefoon
0614522216
Email
helenderoos@gmail.com
Website
https://www.energie-en-veerkracht.nl/
QR code