Datum

17 jun 2020
Expired!

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

€25,00

HSP & HSS en Rejection Sensitivity

Het brein van een hoogsensitief persoon is van nature gericht op anderen. De bedrading zorgt ervoor dat je veel affectieve en cognitieve empathie voor de ander hebt. Het is heel gemakkelijk om in de schoenen van de ander te gaan staan en mee te voelen en de ander te begrijpen.

Bij een deel van de hoogsensitieve personen is deze kwaliteit volledig doorgeschoten en heeft een afwijzingsgevoeligheid ontwikkeld. Er is hier geen sprake van empathie, maar van rejection sensitivity.

Je bent dan bang dat je het niet goed doet of niet aardig wordt gevonden. Je doet van alles om deze angst uit te bannen. Je gaat allerlei aanpassingsgedrag vertonen om dit ongemakkelijke gevoel maar niet te hoeven voelen. Zo houd je ongemerkt je overprikkeling en onderprikkeling in stand. Je bent niet in staat om andere gezondere keuzes voor jezelf te maken. Je zelfzorg lukt niet goed.

Veel hoogsensitieve personen denken dat dit HSP is. Maar eigenlijk is dat niet zo. Je denkt namelijk altijd vanuit het perspectief van de ander en bent druk met de vraag: Vind jij mij ok. Als je in de kracht van HSP staat, ben je juist heel goed in het aanvoelen of je een klik met iemand hebt of niet. Daar ga je niet je best voor doen. Dat doe je alleen als je een afwijzingsgevoeligheid hebt. En dit is helemaal niet nodig en kost zoveel energie! Daarom geef ik deze masterclass. Ik ga je heel veel uitleggen en veel persoonlijke inzichten geven. Hoe meer mensen bewust zijn, hoe meer HSP en hoogsenstieve HSS beter hun hoogsenstieve creatieve kwaliteiten kunnen inzetten. Dat geeft veel meer blijheid, voldoening en zingeving!

 

Wil jij:

*kennis over wat rejection sensitivity is?

*hoe deze afwijzingsgevoeligheid ontstaat?

*hoe HSP en hoogsensitieve HSS hiermee omgaan?

*wat de consequenties zijn en de gevolgen voor over- en onderprikkeling?

*welke aanpassingstrategieen HSP en HSS hebben?

*wat je kunt doen en wat je te leren hebt?

*werkbladen om meer inzicht in jouw Rejection Sensitivity te krijgen?

*een video-opname om achteraf op jouw moment (nog een keer) te bekijken?

 

Doe dan mee met de Online Masterclass Rejection Sensitivity

 

Je krijgt:

*1 x 1,5 uur online training en de mogelijkheid om mij live vragen te stellen:

*de theoretische, wetenschappelijke achtergronden van rejection sensitivity *kennis wat er in het brein gebeurt?

*mijn praktijkervaring

*inzicht in de dynamiek tussen onder- en overprikkeling en de rol van rejection sensitivity *inzicht in jouw aanpassingsgedrag *kennis wat je eraan kan doen en wat je moet leren *handouts *werkbladen om achteraf te maken en te doen

X