Skip to content

Intuïtief Schilderen; loslaten en oogsten

Als hoogsensitief persoon geconfronteerd worden met de emoties, de intentie en de kracht daarvan (energie) van anderen kan je zelfbeeld negatief beïnvloeden. Intuïtief schilderen is een kennismakingsworkshop met creatieve therapie die jouw ondersteunt in het proces jouw kracht weer terug te pakken. Emotie- en energiewerk noem ik het zelf.

Een eenvoudige en zachte manier om met je onderbewustzijn in contact te komen en emoties, gedachten over jezelf (zelfbeeld), gedrag of situaties die je in jezelf vasthoudt leert los te laten door ze bewust te maken en naar de oppervlakte te halen.

Veel situaties in ons leven kunnen we ons wel herinneren, maar onze hersenen (en ontwikkelde overlevingsstrategieën) beschermen ons ook op momenten dat we situaties emotioneel niet aan kunnen. Als kind of gewoon als kwetsbaar en gevoelig persoon. Daardoor weten we soms niet meer wat er is voor gevallen.
Uiteindelijk gaat het ook niet precies om de feiten, maar vooral over HOE jij het toen gevoeld hebt en welke invloed dat op jou heeft gehad.
Ons onderbewustzijn heeft deze lichamelijke waarnemingen onthouden en weet welke emotie en situatie daarbij hoort of situaties daarbij horen.

Vanuit begeleide ontspanning en opdracht ga je tekenen, waarbij ik even wil benadrukken dat het niet gaat om mooi of duidelijk zichtbare afbeeldingen, maar om de emotie. Daarna ga je pas verwoorden wat het voor jou betekent en omdat je het bewust maakt, kun je ook besluiten het anders te gaan doen. Je bepaalt zelf, vanuit wat bij jouw karakter en omstandigheden past wat een voor jouw betere oplossing is en daar ga je thuis mee aan de slag.

Datum

11 - 14 juni 2024
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Kosten

€22,50

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Marike Daalman
Hofje van Maat 15, 2685 RK Poeldijk
Categorie
Meer Lezen
QR code