Skip to content

Inzicht in jouw emotionele intelligentie – EQ analyse

Kort gezegd geeft jouw emotionele intelligentie (EQ) aan hoe je omgaat met jouw eigen emoties en die van anderen.  

Jij bent gevoelig voor het overnemen van emoties van anderen, waardoor je geen balans meer voelt. Je merkt het, maar snapt niet waar dit vandaan komt of hoe je hiermee om moet gaan.

Vanuit jouw empathische kant leef je continu mee met de ander, maar je merkt dat het jou energie kost en erger nog, je hier zelf last van hebt omdat je emoties overneemt en opzuigt als het ware.

Wanneer je jouw reactie op de emoties van anderen gaat leren los te koppelen, ga je makkelijker aanvoelen wat jouw grenzen zijn op emotioneel vlak. 

Door jouw grenzen te stellen wordt je meer zelfbewust, waardoor jouw zelfvertrouwen gaat groeien en je jouw emoties beter kunt reguleren. 

Vervolgens ga jij krachtiger in jouw schoenen staan en zul je merken dat je sneller gaat vasthouden aan jouw nieuw gestelde grenzen. Dit levert jou direct rust op in jouw hoofd en lijf, je hebt minder neiging naar het vertonen van door ander wenselijk gedrag en pleaser gedrag én je gaat jouw triggers hierop herkennen. 

 

De EQ analyse bestaat uit een aantal domeinen: 

Intrapersoonlijke Emotionele Intelligentie

Zelfregulatie betreft uw vermogen om de impact van (ontregelende) impulsen, emoties en stemmingen op uw handelingen, acties en beslissingen te beperken door ze te reguleren. Het is uw vermogen om te denken voordat u doet.

Motivatie draait om de intrinsieke neiging om actie te ondernemen en uit uzelf, zonder stimulans van buitenaf, (eigen) doelen na te streven. Met energie, volharding en optimisme, zelfs als het tegenzit.

Interpersoonlijke Emotionele Intelligentie

Sociaal Bewustzijn heeft te maken met uw vaardigheid de emoties en gemoedstoestand van andere personen te herkennen, begrijpen en interpreteren.

Sociale Regulatie gaat over uw vermogen om wederzijds bevredigende relaties op te bouwen en te onderhouden, en een sociaal netwerk in stand te houden

De eerste stap naar verandering is inzicht verkrijgen!

Datum

13 - 19 juni 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Kosten

€205,00

Meer Info

Meer Lezen
Categorie
Meer Lezen
QR code