Skip to content

Krachtig Sensitief – Hoe het Student Support Centre van de Hogeschool Utrecht hoogsensitieve studenten ondersteunt

Studenten worden de hele dag omringd door prikkels, door indrukken van dat wat ze meemaken; wat ze zien, horen, voelen, ruiken. Hoe zij daarmee omgaan, verschilt per persoon. Voor een student die meer dan gemiddeld sensitief is, kan het lastig zijn om met al die indrukken om te gaan. Voor studenten die dit herkennen biedt het Student Support Centre HU (SSC) de training Krachtig Sensitief.

In de training Krachtig Sensitief onderzoeken we met studenten wat het voor hen betekent om meer dan gemiddeld sensitief te zijn. Hoe merken zij in hun dagelijkse leven, als student, dat ze doorgaans gevoeliger zijn voor wat er om hen heen gebeurt en daar intenser op reageren? Hoe zorgen zij ervoor dat zij in balans blijven?

Naast het verhelderen van het begrip hoogsensitiviteit, onder de loep nemen hoe studenten hun sensitiviteit ervaren, kijken we tijdens de training ook naar welke kwaliteiten die gevoeligheid met zich meebrengt. Waarin kunnen studenten uitblinken dankzij hun sensitiviteit?

In deze workshop willen Femke Noordhoek, coördinator van het Student Support Centre HU, en Lianne van den Berg- Weitzel, studentendecaan en HSP coach, iets delen over hoe het SSC de studenten die bovengemiddeld sensitief zijn ondersteunt vanuit het idee dat dit andere onderwijsinstellingen kan inspireren tot eigen initiatieven.

Aanmelden doe je via:

studentsupportcentre@hu.nl

Na aanmelding via het emailadres ontvang je een link voor de Teams-meeting.

 

 

 

 

Datum

15 juni 2022
Verlopen!

Tijd

11:00 - 12:00
Categorie
QR code