Skip to content

Online Masterclass Rejection Sensitivity (afwijzingsgevoeligheid)

Het brein van een hoogsensitief persoon is van nature gericht op anderen. De bedrading zorgt ervoor dat je veel affectieve en cognitieve empathie voor de ander hebt. Het is heel gemakkelijk om in de schoenen van de ander te gaan staan en mee te voelen en de ander te begrijpen.
Bij een deel van de hoogsensitieve personen is deze kwaliteit volledig doorgeschoten en heeft een afwijzingsgevoeligheid ontwikkeld. Er is hier geen sprake van empathie, maar van rejection sensitivity.

Je bent dan bang dat je het niet goed doet of niet aardig wordt gevonden. Je doet van alles om deze angst uit te bannen. Je gaat allerlei aanpassingsgedrag vertonen om dit ongemakkelijke gevoel maar niet te hoeven voelen. Zo houd je ongemerkt je overprikkeling en onderprikkeling in stand. Je bent niet in staat om andere gezondere keuzes voor jezelf te maken. Je zelfzorg lukt niet goed.

Veel hoogsensitieve personen denken dat dit HSP is. Maar eigenlijk is dat niet zo. Je denkt namelijk altijd vanuit het perspectief van de ander en bent druk met de vraag: Vind jij mij ok. Als je in de kracht van HSP staat, ben je juist heel goed in het aanvoelen of je een klik met iemand hebt of niet. Daar ga je niet je best voor doen. Dat doe je alleen als je een afwijzingsgevoeligheid hebt. En dit is helemaal niet nodig en kost zoveel energie! Daarom geef ik deze masterclass. Ik ga je heel veel uitleggen en veel persoonlijke inzichten geven. Hoe meer mensen bewust zijn, hoe meer HSP en hoogsenstieve HSS beter hun hoogsenstieve creatieve kwaliteiten kunnen inzetten. Dat geeft veel meer blijheid, voldoening en zingeving! Doe je mee?

Datum

15 juni 2021
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:00

Kosten

€25,00

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Online
Meer Lezen
QR code