Skip to content

Reflexintegratie

De primaire reflexen vormen de basis voor de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel en de hersenen. Goed ontwikkelde primaire reflexen hebben tot gevolg, dat een kind fysiek goed zal kunnen functioneren. Dit komt doordat de primaire reflexen de basis vormen voor het evenwicht, de zintuigen, tijd en ruimtebesef, motorische/visuele vaardigheden en de motoriek. Ook zijn de primaire reflexen verantwoordelijk voor hoe een kind zich sociaal emotioneel, motorisch, sensorisch en cognitief ontwikkelt.  Bij een normale ontwikkeling doorloopt een kind die automatische bewegingen voor de eerste verjaardag, daarna verdwijnen(remmen) deze bewegingen van nature. Primaire reflexintegratie is de basis voor een goede ontwikkeling.

Gaat er nu echter iets mis tijdens de zwangerschap, geboorte of de periode na de geboorte, dan kan het zijn dat bepaalde primaire reflexen zich niet goed kunnen ontwikkelen. Dit heeft gevolgen voor de meer complexere bewegingen en vaardigheden. De primaire reflexen verdwijnen dan niet, het kind blijft erin ‘hangen’.

Bij vrijwel alle HSP, kom ik nog niet geintegreerde primaire reflexen tegen. Overgevoelig voor licht, overgevoelig voor geluid, overgevoelig voor geuren, moeite met texturen in voeding, last van etiketjes in kleden/naden in sokken/uberhaupt moeite met kleding, overprikkeling, sensorische integratieproblemen, beelddenken, vinden heel vaak de oorsprong in nog niet geintegreerde primaire reflexen.

Het mooie van deze manier is dat we werken aan de oorzaak.

Tarieven op aanvraag

Datum

13 - 19 juni 2022
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Meer Info

Meer Lezen

Locatie

Ik kom aan huis binnen een straal van een uur rondom Nijkerk Gld.
Categorie
Nieuwetijds-kindercoach

Organisator

Nieuwetijds-kindercoach
Telefoon
0647103521
Email
natalie@nieuwetijds-kindercoach.nl
Website
https://www.nieuwetijds-kindercoach.nl/
Meer Lezen
QR code