Skip to content

“Rouw verweven in je leven en hoe ‘Lutografie’ -het schrijven over je rouw- jou als HSP daarbij kan helpen”

Leoniek van der Maarel is expert op het gebied van rouw. Rouw doet zich voor na allerlei gebeurtenissen: na overlijden, na echtscheiding, bij levend verlies (zoals bv ouder zijn van een gehandicapt kind), na stilgeboorte, na kindverlies, maar ook wanneer je rouw voelt over andere opgelopen verdrietige situaties in jouw leven.

Hoe leer je verdragen wat onverdraaglijk lijkt en hoe doe je dat als HSP
Rouwen is keihard en vaak eenzaam werken. De gemiddelde HSP voelt zich vaak al meer alleen doordat er zo weinig mensen écht begrijpen wat er zich ten diepste in jou als HSP afspeelt. Luto (rouw) grafie (vastleggen) kan jou daarbij mogelijk helpen. Leoniek van der Maarel,  heeft deze prachtige manier ontwikkeld, waarmee ze vele mensen online steunt en verder helpt in het verweven van rouw in hun leven. Rouw verwerken is best lastig… alsof het klaar moet zijn na een tijd. Leoniek geeft hier een andere kijk op.

Door te schrijven over je rouw en op afstand naar je eigen verhaal te kijken ontstaat vaak meer inzicht, meer begrip naar jezelf over wat er gebeurd is waardoor het verlies beter geïntegreerd kan worden in het vervolg van je leven. De rijke herinneringen staan centraal. Voor een HSP komt alles versterkt binnen, het blijft langer ‘hangen’ en de verwerkingstijd is daardoor ook (vaak) langer. Het grote voordeel van deze methode is dat je het op je eigen tempo kunt doen en zo uitgebreid als je zelf wilt. Details zijn voor een HSP belangrijk, des te fijner dat je die ook hierin kwijt kunt.

Leoniek neemt jou in deze masterclass mee en legt uit:

  • Hoe zit ‘rouwen’ in elkaar.
  • Waar bestaat het eigenlijk uit?
  • Wat kan het allemaal teweeg brengen?
  • Hoe kun je, via Lutografie, aandacht leren besteden aan al die facetten van rouw die zich in je leven voordoen na je verlies/verliezen, zodat je leven weer zinvol wordt?
  • We doen een paar korte oefeningen uit de onlinetraining als voorbeeld zodat je ter plekke al wat inzichten krijgt.
  • Je krijgt meer bewustwording op de thema’s ‘erkennen, herkennen, verkennen en verbinden’.

Organisator: Annelyn de Boer
12,5 jaar coach en expert op het gebied van HSP | HSS, praktiserend in Ede en Noordwijk www.adbcoach.nl

Docent: Leoniek van der Maarel
Initiatiefneemster van Het Nieuwe Rouwen. Rouwspecialist voor gezinnen, Ontwikkelaar online rouwverwerking Lutografie, Mede ontwikkelaar SCHIP-methode bij echtscheiding, dagvoorzitter, spreker, rouwconsultant, trainer en schrijver. In de therapiepraktijk richt zij zich met name op trauma, relatietherapie en de SCHIP-aanpak, gecompliceerde rouw en opvoedingsproblematiek.   www.hetnieuwerouwen.nl

Datum: Vrijdag 18 juni van 9.30 – 12.00 uur

Prijs: € 15,-

Hoe meld ik mij aan voor deze Masterclass?
Je kunt je eenvoudig aanmelden via de onderstaande link, waarna je een bevestiging en betalingsverzoek zult ontvangen. Na betaling zul je jouw persoonlijke deelnamelink ontvangen (die niet gedeeld kan worden met anderen)

https://training.lutografie.nl/masterclass-rouw-voor-hsp/

Datum

18 juni 2021
Verlopen!

Tijd

9.30-12.00 uur, vragen inbegrepen
09:30 - 12:00

Kosten

€15,00

Locatie

Online
Opgeven via deze link. Na betaling ontvang je de persoonlijke deelnamelink
QR code