Skip to content

Datum

16 juni 2021
Verlopen!

Tijd

De workshop gaat ook door op 17/06, 19/06 en 20/06 op andere tijdstippen
18:30 - 20:45

Kosten

€45,00

Systemisch Kaliberen van je Hooggevoeligheid met Online Systemische Opstellingen

Hooggevoeligheid: een Kracht of een Last?

Systemisch Kalibreren van je Hooggevoeligheid

Je hooggevoeligheid verschijnt aan jezelf, doorheen jezelf en de wereld op verschillende manieren. Het staat in relatie hoe je zelf in de wereld staat, en omgekeerd. Hoe bewust je bent van de kracht en de valkuilen van hooggevoeligheid, in relatie met jezelf en de wereld om je heen. 
Je Hooggevoeligheid kan zich zichtbaar maken als een enorme Krachtbron. Het kan je overspoelen als een tsunami, zodat het lijkt alsof je al je vermogens kwijt bent. Het “overkomt” je als het ware. En het gehele spectrum er tussenin.
Systemisch Kalibreren is het leren “finetunen, ijken” van hoe je Hooggevoeligheid aan je en doorheen jou verschijnt. Op welke manier dan ook. Het niet weg te duwen. Even er bij te blijven. Innerlijk stil te worden. Luisterend naar de boodschappen die het met zich meebrengt. 
Herkennen, Erkennen en Verkennen van wat is
We werken met de verschijnselen zoals ze zijn. Met wat is. Zonder oordeel en met mildheid naar jezelf en de wereld om je heen. 
Hooggevoeligheid een bewuste plek geven in je leven en je werk? Het start met het herkennen, erkennen en verkennen van hoe je jezelf verhoud tot je hooggevoeligheid. 

Mag het er ten volle zijn? Of duw je het vooral weg? Is het een last? een kracht? Contextafhankelijk? En hoe verschijnt je hooggevoeligheid dan aan jou en je omgeving? 
In welk patroon kom je dan terecht? Wordt je ergens ingezogen? En waar is dit dan een oplossing voor? 
De manier hoe hooggevoeligheid en de onderliggende patronen aan ons verschijnen, heeft goede systemische redenen. Voor jezelf. Voor de systemen waar we deel van uit maken (familie, werk, organisatie, vrienden, … ), het groter geheel.  
Want het levert altijd iets op. En er is altijd een prijs die betaald wordt. De vraag is alleen voor wie en door wie. 
We exploreren wat het je wil vertellen vanuit een systemische bril. Wat wil zichtbaar worden. Wat vergeten werd en wil her-innerd worden. Essentieel zodat het potentieel, de levensenergie weer de weg naar jou kan vinden in je leven en in je werk. Want potentieel is er altijd. 
We werken op twee sporen, verbonden met elkaar: Online Systemische Opstellingen & Bodymapping
Online Systemische Opstellingen
Ik ga aan de slag met de systemische principes. We werken via “Embodiment”, we gebruiken ons lichaam als systemisch instrument (hoofd, lijf, hart, handen en voeten). 
Of je nu een casus inbrengt, actief deelneemt als representant van een aspect van de casus, observeert vanop afstand… in elk van deze rollen zit zeer waardevolle systemische informatie verborgen. 
Bodymapping: 

Je let op je ademhaling. Luisterend naar de signalen die je lichaam je geeft. Wat vertelt het je? Wanneer je bij je hooggevoeligheid blijft en de manier waarop het aan je verschijnt… Wat gebeurt er dan? Het in kaart brengen van de signalen geven je hooggevoeligheid taal & handvaten om te leren navigeren door de complexiteit van de systemen en hun overlevingsmechanismen. 

 

Wat gaan we doen. 

Individueel –  Systemisch Kalibreren & Bodymapping (die je altijd en overal zelf kan doen)

In groep – Systemische Opstelling : Ik & Hooggevoeligheid. ( in groep)

van 1 à 2 persoonlijke of professionele vragen omtrent Hooggevoeligheid.
We belichten onderliggende patronen. 

We onderzoeken samen wat mogelijke goede systemische redenen zijn van je vraagstuk. 

Wat levert het je op? 

– Al dan niet onverwachte inzichten over jezelf, hooggevoeligheid, je vraagstuk, …. 

– Kennismaking met systemisch werk

– Een vorm van online systemische opstellingen met embodiment (hoofd, hart, handen).

– Kennismaking met lichamelijke gewaarwording

– Rolbewustzijn