Skip to content

Webinar Hooggevoelige ouder van een zorgenintensief kind: valkuilen en kansen

Je bent ouder van een zorgenintensief kind. En je hebt ontdekt dat je hooggevoelig bent. Of je herkent je in kenmerken van hooggevoeligheid. Waarschijnlijk merk je dat het als hooggevoelige ouder soms best een uitdaging is om de balans en je eigen grenzen te bewaken. Laat staan als je een kind hebt dat meer zorg nodig heeft of waar je meer zorgen over hebt, omdat het een aandoening of beperking heeft. Naast alle ‘normale’ gezinsperikelen, sta je constant aan vanwege de zorgen om je kind. Als hooggevoelige ouder is het heel belangrijk om oplaadmomentjes in te bouwen in je leven, maar als je een kind hebt dat zorgenintensief is, dan is dat zelfs nòg belangrijker. Maar tegelijkertijd ook nog ingewikkelder. Want loslaten is soms lastiger, niet iedereen kàn misschien op je kind passen vanwege de aandoening of beperking die het heeft. Maar zelfs al kan het wel, jij wìl ook niet zomaar iedereen op je kind laten passen.

Als hooggevoelige moeder breng ik mijn eigen ervaringen mee in dit webinar. Mijn oudste zoon is (bijna 12 jaar geleden) geboren met een complexe hartaandoening. Mijn drie zoons zijn hooggevoelig en ook hoogbegaafdheid runs in the family. Het is soms een behoorlijke spagaat. Waarin ik mezelf compleet verloor. En pas sinds ik geaccepteerd heb dat ik hooggevoelig ben, kan ik hiermee rekening houden. Daarmee is niet alles opgelost, maar dat opent wel de deuren om andere keuzes te maken.

In het webinar neem ik je mee naar de achtergronden van hooggevoeligheid en naar wat dit kan betekenen voor jou als ouder. Op welke dingen je kunt letten en welke dingen wellicht een uitdaging voor je zijn als ouder van een zorgenintensief kind. Wat wordt er van jou gevraagd en wat is er nodig om dit ook te kunnen geven? Waarom het niet handig is om je te vergelijken met andere ouders, die geen zorgenintensief kind hebben en daardoor jouw zorgen niet altijd snappen. Maar waarom je je ook niet handig is om je te vergelijken met andere ouders met een zorgenintesief kind die niet hooggevoelig zijn, omdat die wellicht jouw situatie wel snappen, maar niet altijd begrijpen waarom alles zo veel impact op jou heeft.

Na het webinar heb je meer inzicht in wat hooggevoeligheid is, hoe het jouw gezinsleven kan beïnvloeden, waarom de zorgen om je kind extra pittig kunnen aanvoelen en welke uitdagingen je hierdoor kent. Maar ook heb je in beeld welke kansen jouw hooggevoeligheid biedt in de ondersteuning van jouw zorgenintensieve kind en diens broertjes/zusjes.

Het webinar is gratis. Aanmelden kan via de website. Daar staat een link waarmee je een aanmeldingsmail naar mij kunt sturen. Als je eerst meer informatie wilt, mag je me ook altijd mailen of appen.

Hartelijke groet, Marianne Versaevel

Datum

15 juni 2021
Verlopen!

Tijd

20:00 - 21:30

Locatie

Online
Meer informatie en aanmelden
QR code