Skip to content

Workshop hooggevoelig en hooggevoeligheid en werk

Toen ik teammanager was bij grote organisatie had ik veel teams en stuurde veel mensen aan. Als er problemen waren binnen de organisatie of er waren mensen die geen team hadden of moesten re-integreren werden die bij mij geplaatst, want ik loste alles zo fijn op. We hebben een team zonder manager, activiteiten zonder leiding, kan jij die erbij?

Welja, Ik kreeg direct ideeën over het team, de inhoud, hoe wie waarom en loste alles met veel plezier op.

Tot het niet zo vlot meer ging. Het werd veel, ik raakte het overzicht kwijt, kon niet zo goed meer nadenken en ging steeds slechter slapen. Het werd te veel. Mijn leidinggevende erkende dat ik wel veel te doen had, meer dan de anderen, er zou wat aan gedaan worden maar of ik nu nog even er een stadsdeel bij kon nemen. Haar oplossing was dat ik een weekoverzicht moest maken van waar ik mijn tijd aan besteedde. Maar het ging niet om het aantal uren dat ik werkte. Het ging over mijn hoofd dat vol zat. Het ging over dat ik niet meer goed kon nadenken. Het ging over eigenlijk willen huilen als er weer een medewerker met een probleem bij me kwam. Ik kon dit niet uitleggen want ik begreep het zelf niet.

Het was toch altijd goed gegaan? Waarom ging het niet meer? De energie, inspiratie en vreugde waren weg. Ik ging door op verantwoordelijkheidsgevoel en wilskracht…..

Tot het niet meer ging. Ik sliep af en toe 2 nachten achter elkaar niet en voelde me steeds minder goed. In de zomer heb in het min of meer opgegeven en in de herfst ben ik met vaststellingsovereenkomst weggegaan. Wat was dat een opluchting maar voelde ook als falen omdat ik het werk dat ik lange tijd erg leuk heb gevonden ineens niet meer aankon. De rek was er uit.

Toen ik meer te weten kwam over hooggevoeligheid begon ik te begrijpen wat er aan de hand was en ging ik zaken herkennen. Ik ben te lang overprikkeld geweest met burn-out tot gevolg. Mijn veerkracht was op.

Nu weet ik dat ik eerder aan de bel had moeten trekken, wellicht een andere functie had moeten zoeken of een tijdje rust had moeten nemen. kortom, beter voor mijzelf had moeten zorgen.

Dit verhaal herken ik bij heel veel van de mensen die ik begeleid in UWV trajecten. Ze hebben vaak hetzelfde meegemaakt of zijn, naast heel erg verantwoordelijk, ook erg perfectionistisch en hebben vaak faalangst. Ze zijn bang dat ze hun werkgever teleurstellen en dus gaat er nog een tandje bovenop tot ze langdurig uitvallen.

Als ze niet leren omgaan met hun hooggevoeligheid kunnen ze burn-out nummer 2, 3 enz. tegemoet zien.

Maar…….

Als ze hun grenzen leren kennen, voelen wanneer ze overprikkeld raken en leren wat ze dan nodig hebben zodat ze niet te ver over hun grenzen gaan kunnen ze weer duurzaam deel gaan nemen aan het arbeidsproces.

Op woensdag 15 juni geef ik 2 gratis workshops over hooggevoeligheid. Een over kennismaken met hooggevoeligheid en de ander over hooggevoeligheid en werk. Meld je snel aan want vol is vol. #energie #werk #hooggevoelig #gratisworkshop #hsp

Datum

18 mei 2022
Verlopen!

Tijd

08:00 - 18:00
Categorie

Organisator

Ik Als Merk
Telefoon
06-22500117
Email
info@ikalsmerk.nl
Website
http://www.Ikalsmerk.nl
QR code