Skip to content

Workshop Rust in je hoofd voor hooggevoelige kinderen

Hooggevoelige kinderen zitten vaak IN hun hoofd. Allerlei prikkels komen gedurende de dag binnen. Dit moet allemaal verwerkt worden. Hooggevoelige kinderen kunnen enorm piekeren. Want wat bedoelde die klasgenoot eigenlijk toen ze een opmerking maakte over jouw haar? En hoe moet dat als je straks moet afzwemmen en opa en oma mogen niet komen kijken? En die brandoefening op school laat je nadenken over hoe is dat dan als er brand is. Stel nou dat dat thuis gebeurt, hoe moet dat dan, want je wilt niet al je speelgoed en knuffels kwijt!

Van de ene gedachte springen kinderen over op een volgende gedachte en voor je het weet is je hoofd bommetje vol. Het helpt om erover te praten natuurlijk. Maar tekenen kan ook heel goed helpen.

Gewoon ontspannen gaan tekenen of kleuren kan de spanning in je lijf al verminderen. Maar er zijn ook speciale tekenbewegingen waarmee je je lijf nog een extra stimulans geeft om te gaan ontspannen en loslaten. En daar hoef je (gelukkig) helemaal niet goed voor te kunnen tekenen. Je hoeft niet precies een bloem of een gebouw na te kunnen tekenen.

Wat we gaan doen in de workshop is eigenlijk bewegen op papier. We gaan voelen wat het doet met ons lichaam en ons hoofd als je bepaalde bewegingen maakt. Grote bewegingen, kleine bewegingen. Vloeiende bewegingen of juist hoekige bewegingen. Bewegingen naar binnen of naar buiten. Voel je een verschil? En merk je dat het helemaal niet uitmaakt of het een “mooie” tekening wordt? Het wordt namelijk altijd IETS.

Zit jouw hooggevoelige kind (tussen de 8 en 12 jaar) veel in zijn of haar hoofd? Vindt jouw kind tekenen wel leuk, maar weet hij/zij ook niet altijd wat het dan moet tekenen?

Geef je kind dan op voor de online workshop Rust in je hoofd voor hooggevoelige kinderen. Je kind krijgt oefeningen aangereikt die hij/zij kan uitproberen en zelf kan inzetten als hij/zij daar behoefte aan heeft om het hoofd een stukje leeg te maken.

Hartelijke groet, Marianne Versaevel

Datum

18 juni 2021
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00

Kosten

€15,00

Locatie

Online
Meer informatie en aanmelden
QR code